La casa de menjars “Cal Rubell” és molt antiga, ja des de començament del segle
XlX funcionava com a hostal on hi havia un petit menjador. Fou al 1945, acabada
la guerra, quan la família Catot Ponsa (els avis dels actuals propietaris) adquireixen
l’establiment del carrer de la Vinya, esperonats pel seu fill gran, en Josep
(conegut per Pepet).
L’hereu es casa amb la Ramona Jamilà, de poble avall, qui es distingeix per la seva
capacitat de treball, tenacitat i constància. La Ramona ben aviat mostrarà posseir
un do i una sensibilitat especial com a cuinera.
L’any 1952, en Kubala passa 5 mesos a la Fonda per a recuperar-se d’una malaltia
respiratòria i és qui ajuda la família a adquirir la casa del costat, la qual cosa
permet fer una gran ampliació del negoci, amb noves habitacions i un menjador
molt més gran.
En les dècades següents la fonda anirà perdent protagonisme, a la vegada que el
guanya el restaurant de la fonda, El Rubell, regentat fins a dia d’avui pels germans
Catot-Jamilà (Josep, Pilar i Teresa).
I així és com arribem fins al dia d’avui, en què el restaurant és conegut i visitat per
moltes persones de tota la província de Barcelona, que s’asseuen a la taula del
Rubell per gaudir de la seva bona cuina.
Peix i mariscs sempre fresc portat gairebé cada dia. Xais, conills, capons i pollastres
criats a Perafita, engreixats i sacrificats al Restaurant Rubell. Vedella amb garantia
i certificat de qualitat. Bolets collits als notres boscos quan arriba la tardor.
Oli d’oliva portat de l’Om. A l’estiu, verdures i hortalisses conreades a Monistrol.
A la cuina del Restaurant Rubell només hi entren productes naturals, de proximitat,
bons i frescos.